Istoric Imprimare E-mail
Scris de Administrator   

           Prima scoala din Otopeni a fost infiintata in anul 1861. In arhiva scolii nu s-au pastrat documente din acea vreme, ci doar incepand cu anul 1887.
           Unitatea scolara se numea Scoala Rurala Primara Mixta Otopeni de Sus.
           In aceasta perioada, anul scolar incepea pe 15 septembrie si se termina la 21 iunie, avand 212 zile de cursuri. Cursurile se desfasurau de luni pana sambata, fiind libere anumite sarbatori religioase: Pastele, Sfantul Vasile, Inaltarea Domnului.
           In cadrul scolii se invata intr-o singura sala de curs, invatamantul fiind simultan cu 5 clase. Conform primului document din anul 1887, la scoala erau inscrisi 77 elevi (49 baieti, 28 fete) cu varsta cuprinsa intre 7-12 ani.
           Primii invatatori au fost: F.Georgescu; Paulina Georgescu; Gheorghe Ionescu; Ionela Christescu.
           Din cel mai vechi registru al scolii din anul 1894 se observa structura unei foi matricole care precizeaza obiectele de invatamant, conduita elevilor, pedepsele primite, amenzile aplicate, absentele, profesia parintilor, daca parintii erau stiutori de carte sau nu, precum si clasamentul anual al elevilor. Sistemul de notare era de la 0 la 10.
           In anul scolar 1899-1900, invatamantul primar se imparte pe 3 divizii cu 5 clase si anume: Divizia I alcatuita cin clasele I si a II-a, Divizia a II-a cu clasele a III-a si a IV-a si Divizia a III-a formata din clasa terminala a V-a.
           In documentele scolii din acea perioada sunt indicati 69 elevi promovati (40 de elevi in Divizia I, 26 de elevi in Divizia a II-a si 3 elevi in Divizia a III-a). Se schimba sistemul de notare prin acordarea de note de la 5 la 10.
           Procesul de invatamant se finaliza printr-un examen de absolvire pe care elevii il sustineau la scolile din Bucuresti.
           In perioada antebelica, in orarul diviziilor a II-a si a III-a a fost introdusa instructia militara.
           In perioada Razboiului pentru Intregire Nationala (Primul Razboi Mondial), activitatea unitatii s-a restrans la 2 divizii, singurele obiecte de studiu din aceasta perioada fiin Lectura, Citirea si Dictarea. De asemenea, se reduce numarul cadrelor didactice la 3 invatatori.
           Dupa anul 1920, scoala devine mixta de tip urban, cu un numar de 70 de elevi. Directorul scolii din acea perioada era Petre Dinu.
           Cadrele didactice se preocupau, de altfel, si de situatia scolarizarii elevilor, prin asigurarea necesarului de manuale pentru copii saraci si orfani.
           In anul 1927 se deschide Scoala nr.3 Odai cu 2 sali de clasa. Din documentele scolare, din anul 1930, reiese faptul ca alaturi de scoala functiona si o gradinita de copii.
           In anul 1937 isi incepe activitatea Scoala nr.2 Otopeni de Jos cu 2 sali de clasa, coordonate de 7 invatatori, o educatoare si o maestra.
           In perioada interbelica, in Romania s-a adoptat o intreaga legislatie care a vizat si invatamantul primar, in anii 1924, 1925, 1928, la care s-a aliniat si unitatea scolara din Otopeni. Scopul principal a fost crearea unui sistem de invatamant uniform, unic si centralizat.
           De asemenea, incercand sa implementeze noile cerinte ale reformelor vremii din invatamant, scoala din Otopeni se implica in procesul de alfabetizare al adultilor nestiutori de carte. Din arhivele scolii se observa faptul ca in anul 1948 exista un numar ridicat de inscrisi (200), dar cu o frecventa redusa de doar 7.
           Examenul de absolvire a cursurilor era unul riguros, doar 16 adulti fiind promovati, acest examen fiind sustinut in cadrul scolii.
           In aceasta perioada, de dupa razboi, scoala primara din Otopeni de Sus, prin implicarea conducerii scolii si comunitatii locale, a fost reparata, localul scolii find folosit in timpul razboiului drept spatiu pentru cantonarea soldatilor.
           Infrastructura unitatii scolare se mareste dupa anul 1949 la 6 sali de clasa, in care invatau 11 clase de elevi, cu o suprafata de 330 m2 , situatie care dureaza pana in anul 1959.
           In anul 1959 erau 24 cadre didactice, comparativ cu anul 1949 cand erau doar 16 cadre didactice. Se regaseste in aceasta perioada si personalul auxiliar, format din 2 femei de serviciu si un functionar. In registre sunt inscrise indicatii referitoare la cadrele didactice ce urmau cursurile unor facultati. Acestia erau in numar de 6 si urmau cursurile fara frecventa a diferite facultati.
           In anul scolar 1959-1960 se mai construiesc alte 2 sali de clasa. Scoala nu avea la aceasta data laboratoare si nici sala de gimnastica, avea insa un teren sportiv amenajat (200 m2 ) si o parcela scolara (1000 m2 ).
           Tot in anul 1960 se face o cerere pentru adoptarea la nivelul scolii a profilului agricol, dar cererea a fost respinsa.
           Pentru acest an scolar sunt inscrise in statistici 22 cadre didactice (8 invatatori si 14 profesori), dintre care 3 erau inscrisi pentru sustinerea gradelor didactice. Personalul administrativ era alcatuit dintr-un secretar, 1 bibliotecar, 1 paznic, 1 mecanic si 3 ingrijitoare.
           Infrastructura scolara se modifica treptat, in date regasindu-se 23 clase (16 clase I-VIII si 7 clase de seral). Aceste clase totalizau 368 de elevi (230 de elevi in ciclul I si 138 de elevi in ciclul II).
           Daca in anul 1960 scoala era de 7 ani, in perioada 1963-1965 devine scoala generala de 8 ani. Cu aceasta ocazie se construieste un local nou de scoala cu 8 sali de clasa si un laborator.
           Tot in anii '60, se infiinteaza si o sala de gimnastica, dotata cu saltele, capre, banci, trambuline. Scoala avea un teren de handbal acoperit cu zgura rosie si un teren de baschet cu panouri.
           In perioada 1967-1968 se observa preocuparea cadrelor didactice pentru organizarea de lectorate cu parintii.
           In a doua jumatate a deceniului IV are loc electrificarea in intregime a comunei Otopeni. De aceasta modernizare beneficiaza si unitatile scolare de pe raza localitatii. Tot acum se incepe asfaltarea unei suprafete de 178 m2, parcela aflata la intrarea elevilor in scoala.
           In 1970 are loc extinderea Scolii nr.18 Odai cu o sala de clasa, iar in 1975 se construieste localul Gradinitei de copii nr.125.
           In anii '70 se infiinteazi si un atelier de lacatuserie, primul maestru fiind Galceava Ioan.
           Pe langa laboratoarele deja existente, in anul 1970 se mai amenajeaza laboratoare de istorie, geografie, matematica.
           Perioada anilor '70 se caracterizeaza si prin achizitionarea de numeroase piese de mobilier si materiale didactice (alfabetare, truse disectie, vase Wolff, schelete umane, mulaje, microscop). Se achizitioneaza 10 mese tip laborator din melamina si 20 tabure de lemn.
           In anul 1978 erau 12 sali de clasa cu o suprafata de 700 m2, din suprafata totala a scolii de 1468 m2. In localul nou, la parter, existau sali de clasa, un laborator, un spalator si un oficiu, iar la etaj erau sali de clasa, un laborator si un cabinet medical.
           In exteriorul noului local, functiona si o bucatarie.Personalul auxiliar din 1977-1978 era alcatuit din 9 persoane (4 femei de serviciu, 1 paznic, 1 secretar, 1 mecanic, 1 administrator, 1 maestru-instructor).
           O alta noutate a anilor '70 este infiintarea invatamantului de 10 clase, o clasa a IX-a cu profil agricol si o clasa a X-a cu profil mecanic, cu un total de 31 de elevi.
           In anul 1980 creste considerabil numarul prescolarilor si elevilor. Numarul prescolarilor creste de 3 ori in comparatie cu anul 1965. Numarul elevilor din invatamantul primar creste cu 20% fata de aceeasi perioada, iar in invatamantul gimnazial numarul elevilor creste de la 500 la aproximativ 600 de elevi.
           In anii '80 clasele a IX-a si a X-a aveau un efectiv de 27 elevi.
           In anul 1988 existau 8 sali de clasa ocupate de 16 clase de elevi, in doua schimburi, 2 laboratoare si un atelier. Astfel, in urma acestor schimbari si progrese, se mareste si suma alocata din bugetul de stat si din cel local pentru invatamantul din localitate.
           La sfarsitul anilor '80, scoala din Otopeni de Sus primeste denumirea de Scoala Generala nr.9, este demolatcorpul vechi al scolii care includea 2 sali de clasa si 2 sali de sport.
           In perioada anilor '90 se revine la invatamantul de 8 clase. Creste numarul cadrelor didactice la 52 /26 profesori, 17 invatatori, 9 educatoare), la fel si numarul personalului auxiliar la 15 persoane (1 laborant, 2 secretari, 2 paznici, 8 ingrijitori, 2 muncitori). Numarul salilor de clasa este de 18, se mentin cele 2 laboratoare si biblioteca si intr-o anexa deja existenta se infiinteaza sala radio a scolii.
           In 1995, scoala avea un efectiv de 829 elevi (497 elevi in ciclul primar si 332 elevi in ciclul gimnazial).
           In anul 2003, se finalizeaza constructia noului corp destinat liceului, care incepe sa functioneze chiar din acel an, prin Ordinul M.E.C. nr.3803 din 09.04.2003.
           Liceul Teoretic cu clasele I-XII "Ioan Petrus" Otopeni este alcatuit din 2 cladiri si un teren aferent cu o suprafata de 7586 m2. In cladirea veche functioneaza scoala primara si gimnaziala, avand o suprafata de 1866 m2 , in care sunt 18 sali de clasa, dintre care 2 laboratoare (chimie si fizica), o sala de gimnastica, un laborator AEL dotat cu 11 calculatoare, un cabinet de informatizare, cabinet psihopedagogic si de logopedie, cabinete metodice.
           In cladirea noua, cu o suprafata de 1951,59 m2, functioneaza liceul. Aici sunt 8 sali de clasa, 3 laboratoare (chimie, fizica, biologie), dotate cu materiale didactice, tehnice moderne si substante chimice, un laborator de informatica dotat cu 17 calculatoare, o biblioteca, un cabinet medical si birouri pentru administratie, secretariat, contabilitate etc. 
          
RELATIILE SCOLII CU COMUNITATEA LOCALA
           Inca de la inceputurile invatamantului din localitatea Otopeni, primarul si Consiliul Local au sustinut si au sprijinit material procesul educativ, prin repararea localurilor, prin constructia de cladiri noi, amenajarea terenurilor sportive, prin finantarea cabinetelor metodice. Incepand cu anul 1996 de cand primarul orasului Otopeni este Gheorghe Silviu Constantin colaborarea devine foarte stransa, primaria sustinand financiar constructia noului local al liceului, dotarea cabinetelor, precum si alte proiecte.
           Daca in perioada anilor 1980 exista un cabinet medical in cadrul scolii, in prezent se colaboreaza cu Dispensarul local.
           Se colaboreaza strans si cu politia locala, reprezentata, in prezent, de agentul de proximitate Burlacu Iulian.
           Paza si siguranta in scoala este asigurata de Grupul de Protectie si Paza AKA GROUP.

LUCRARI PUBLICATE ALE CADRELOR DIDACTICE
           Ungureanu Ioana: - profesor limba romana; 
                            - articole scolare in revista CCD 2005-2006; 
                            - coordonator revista scolii "Gaudeamus", in prezent "Otopeanu"
           Hera Viorica - profesor fizica 
                            - colaborator la revista de fizica-chimie, 1998 - 2001
           Filip Maria: - profesor matematica; 
                            - "Teste de evaluare" editura "Paralela 45", anul 2000; 
                            - coordonator "Recapitulare prin teste tematice" - 5 editii, editura GIL (Zalau), 2002-2006; 
                            - "Teme", editura "Paralela 45" - 2002-2007; 
                            - "Culegere de probleme pentru clasa a VIII-a", editura "Paralela 45" - 2002-2007; 
                            - "Teste de capacitate", editura "Paralela 45"; 
                            - colaborator permanent la revista "Arhimede" pe o perioada de 2 ani;
           Bogus Vasile - inspector de specialitate religie - 2003-2007; 
                            - colaborator la revista "Noi";
           Tanasa Gheorghe - "Limba romana la BAC" - editura OVI-ART, Botosani-2004 
                            - 15 articole in Tribuna Invatamantzului, 1998-2002;
           Dima Vasilica - profesor lb.romana si lb.franceza; 
                            - "Elemente arhaice in limbajul bisericesc actual- Molitvelnicul", in LR 4-6 din 2002;
           Tanase Victorita - invatator; 
                            - "Manual Lb.franceza" - cls. a IV-a, editura ES PRINT 1998 - 2006; 
                            - "Caietul elevului - Lb.franceza" - cls.a IV-a, editura ERC PRESS - 2006; 
                            - "Manual Lb.franceza" - cls.a III-a, editura ES PRINT, 1998-2005; 
                            - "Caietul elevului - Lb.franceza" - cls. a III-a insotit de CD audio, editura ERC PRESS - 2005; 
                            - "Istorie" - cls.a IV-a - caietul elevului, editura ERC PRESS -2005; 
                            - "Stiinte" - cls.a IV-a - caietul elevului, editura ERC PRESS - 2004;
           Deacanu Nicolita - profesor matematica; 
                            - colaborator la MATE-TEME - "Culegere de probleme" 2002-2007; 
                            - "Teste pentru capacitate la matematica", editura ISJ Ilfov 2006;
           Negoita Florica - profesor educatie muzicala; 
                            - articole in Tribuna Invatamantului 1998-2001;

          Boghean Victor - referent stiintific la manualul de istorie pentru clasa a VIII -a Editura Sigma,
                             -
referent stiintific la caiet de lucru, istorie Editura ERC PRESS
                             -
referent stiintific la Sinteze si teste pentru examenul de Bacalaureat, Editura Iulian Bucuresti 2006, autor al unor articole de istorie din revista Historia (nr. din lunile martie, mai, iulie 2006, revista Studii si articole de istorie din 2000)
                            - a primit Premiul Special din partea institutului A.D. Xenopol din Iasi la Concursul Facultatilor de Istorie din Romania. Lucrarile dansului au fost traduse in limbile engleza si franceza ale Universilatilor din Cluj-Napoca si Tg. Mures.           

DASCALI EROI; PERSONALITATI DIDACTICE DEOSEBITE
           De la infiintarea scolii si pana in prezent, in scoala noastra au fost cadre didactice, invatatori si profesori care s-au impus prin seriozitate, tact pedagogic, dragoste pentru copii. Numarul lor este mare, dar spatiul nu ne permite sa-i amintim pe toti, de aceea ne oprim doar asupra catorva dintre acestia: Gh.Merisescu (invatator, director); Ghica Savu (invatator decedat in razboi); Micolae Pasarin (invatator mobilizat); P.Hutanu (invatator, director); Eufrosina Hutanu (invatator); Papa Maria (invatator); Leon Cuciureanu (invatator, director); Petrus Ancuta (invatator, bibliotecar, director adjunct); Petrus Ioan (profesor biologie, geografie, muzica, latina); Gh.Petcu (profesor educatie fizica, director); Petcu Elena (profesor Limba romana, bibliotecar); Iancu Ioan (profesor istorie); Oravetz I. (profesor matematica); Stefan Ecaterina (profesor tehnologie); Chebici I. (profesor matematica) si nu in ultimul rand Ioan Petrus - profesor de geografie, istorie, latina; a scris prima monografie a asezarii si este considerat parintele spiritual al localitatii.

PERSONALITATEA SCOLII
           De la infiintare pana in anul 1938, scoala avea denumirea de Scoala Primara Rurala mixta Otopeni de Sus.
           Din anul 1938, pana in anul 1953, se adopta denumirea de Scoala de 7 ani mixta nr.9.
           Din anul 1963 se trece la invatamantul de 8 ani, unitatea scolara primind denumirea de Scoala Generala de 8 ani nr.9 Otopeni.
           Din anul 2000 devine Scoala cu clasele I-VIII nr.1 "Ioan Petrus" Otopeni.
           Din 1 septembrie 2003 se transforma in Liceul Teoretic cu clasele I-XII "Ioan Petrus" Otopeni, prin Ordinul M.E.C. nr.3803 din 09.04.2003.
           Deviza scolii noastre este "Invatam pentru viata, nu pentru vscoala", iar misiunea "Punand pe primul plan educatia, scoala noastra va forma tineri responsabili, cu personalitate armonioasa si comportament civilizat".
           Sigla liceului este porumbelul alb, inscris pe fundal albastru, simbol al sperantei intr-o educatie a viitorului.
           Odata cu inaugurarea noii cladiri a liceului, in anul 2003, s-a dezvelit placa memoriala care contine date biografice despre profesorul Ioan Petrus si portretul acestuia, deoarece, incepand din anul 2000, scoala si ulterior liceul ii poarta numele.
           De-a lungul anilor s-au obtinut rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele scolare. In anul scolar 2006-2007 au participat la diferite olimpiade 143 elevi la faza pe scoala, 57 elevi la faza judeteana, dintre care s-au calificat 6 elevi la faza nationala.
           In anul 2001, apare primul numar al revistei scolii "Gaudeamus", la initiativa si sub conducerea prof. Ioana Ungureanu - director adjunct al unitatii, iar din anul 2009 revista scolii si-a schimbat numele in "Otopeanu", ajungand in prezent la numarul 28.

Distinctii ale revistei "Otopenau":
- Trofeul Concursului judetean "Revista scolara Ilfoveana", CCD Branesti, Ilfov, 2009, 2013, 2014, 2017;
- Premiul I la Concursul judetean "Revista scolara Ilfoveana", CCD Branesti, Ilfov, 2008, 2010, 2011, 2012, 2018, 2020;
- Premiul I la Concursul national de reviste scolare, Braila, 2012;
- Premiul I la Concursul national de reviste scolare, Braila, 2013;
- Premiul I la Concursul international de reviste scolare Anelisse, Iasi, 2014;
- Premiul I la Concursul judetean "Revista scolara Ilfoveana", CCD Branesti, Ilfov, 2015;
- Premiul III la Concursul national de creativitate didactica, Cluj-Napoca, 2016;
- Premiul III la Concursul national "Mihai Eminescu", Braila, 2017, 2019.

CONDUCEREA UNITATII SCOLARE:

DIRECTORI

  • - Petre Dinu - inceputul anilor 1900
  • - Murgescu - 1928-1930
  • - Grigore Merisescu - 1939-1940; 1945-1947
  • - Vasile Vlad - 1940-1942
  • - Petre Hutanu - 1944-1945; 1947-1951
  • - Maria Tecuceanu - 1951-1952
  • - Elena Zaharescu - 1952-1953
  • - Leon Cuciureanu - 1953-1955
  • - Blejan Lucia -1955-1957
  • - M.Popovici -1957-1958
  • - Ionescu Nicolae - 1958-1959
  • - Cosoroaba Petre - 1959-1960
  • - Ion Ghesca - 1960-1961
  • - Dumitrascu Teodor - 1962-1963
  • - Maria Ivan - 1964-1968
  • - Nicolae Nica - 1968-1975
  • - Neagu Maria - 1977-1978
  • - Codarlea Georgeta - 1978-1980
  • - Nicolae Deval - 1980-1982
  • - Vuiescu Grigore - 1982-1987
  • - Ioan Popa - 1987-1989
  • - Ileana Popescu ian.1990-iun.1990
  • - Gheorghe Petcu - 1990-1999
  • - Mihai Matei - 1999-2003
  • - Hera Viorica - 2003- prezent

 DIRECTORI ADJUNCTI 
- Gheorghe Petcu - 1956-1960; 1964-1968
- Maria Vlad - 1960-1961
- Ancuta Petrus - 1968-1975
- Ecaterina Stefan - 1987-1989
- Ionel Zaharia, Nicoleta Ionescu, Matei Mihai - 1990-1999
- Ungureanu Ioana - 1999-2015
- Vilcu Daniela Ana - 2014-2021
- Costache Mirela - 2016-2017 sem I
- Gridan Maria - 2016-2017 sem II
- Marmandiu Carmina - 2017-prezent
- Ciobanu Cerasela Liliana - 2021-prezent
- Dumitru Tudorel Daniel
- 2023-prezent


Alte persoane cu rol important in organizarea si desfasurarea activitatii scolare

  • - invatator Dima Vasilica Marioara - metodist in perioada 2001-2003;
  • - invatator Brinzea Adriana - metodist in perioada 2003-2005;
  • - invatator Petcu Cornelia - formator national pentru Cursul de Consiliere si Orientare - 2006-2007;
  • - profesor educatie muzicala Negoita Florica - inspector de specialitate in perioada 1998-2002;
  • - profesor religie Bogus Vasile - inspector de specialitate - pana in prezent;
  • - profesor limba romana Ungureanu Ioana - fost director adjunct al liceului si consilier in cadrul Consiliului Local;
  • - consilier scolar Bejenaru Vasilica - formator national pentru Cursul de Consiliere si Orientare;
  • - profesor geografie Zaharia Irinel - fost subprefect al judetului Ilfov, fost viceprimar al orasului Otopeni;
  • - profesor desen tehnic Gheorghe Silviu Constantin - actualmente primarul orasului Otopeni (1996) - pana in prezent;
  • - profesor fizica Hera Viorica - inspector general adjunct, iar din anul 2003 director al scolii - pana in prezent;
  • - profesor istorie Boghean Victor - consilier in cadrul Consiliului Local pana in perioada 1996-2008, inspector de specialitate in perioada 1998-2012 pentru disciplinele istorie, stiinte socio-umane, geografie, religie, consiliere si orientare, activitati educative;
  • - profesor istorie Boghean Victor - membru al corpului national de experti in management educational;
  • - profesor istorie Boghean Victor - a obtinut in 2004 din partea presedintelui Romaniei Ordinul Meritul pentru invatamant in gradul de Cavaler;
  • - profesor istorie Boghean Victor - presedinte al Societatii de Istorie filiala Ilfov in perioada 1998-2012;
  • - profesor istorie Boghean Victor - presedinte de onoare al Societatii de Geografie filiala Ilfov in perioada1999-2012;
  • - profesor istorie Boghean Victor - a participat la proiecte europene si cursuri de formare la scoli din Franta, Italia, Spania si Malta.


ORGANIZATII SCOLARE

CONSILIUL ELEVILOR
 care s-a constituit in anul 2004 la initiativa consilierului scolar cu scopul de a le apara interesele.

SINDICATE
 
            F.S.L.I. - lider Petcu Cornelia

OGLINDIREA SCOLII IN PRESA, LITERATURA

           Din lipsa informatiilor la acest capitol, indicam doar fotoreportajul intitulat "Liceul Ioan Petrus - citadela a educatiei si cunoasterii" aparut in "Scoala Ilfoveana" nr.5 si 6 din anul 2006.

BIBLIOTECA
           Prima indicatie asupra existentei bibliotecii reiese din date din perioada 1949-1959, cand este mentionat inventarul de 850 volume, dintre care 100 reviste, biblioteca fiind coordonata de Ancuta Petrus.
           Pentru anul scolar 1959-1960, biblioteca detinea un numar de 1150 volume aflate in grija Elenei Nastase.
           Dupa anul 1965, bibliotecari au fost: Nicolau Adriana, Petcu Elena (profesor limba romana), Georgescu Elena (invatatoare), Neagu Maria (invatatoare), Niculina Badea (invatatoare).
          Din ianuarie 2005, pe postul de bibliotecar a fost angajata dra Trifu Livia, care a primit pe inventar din vechea biblioteca a scolii aproximativ 7000 volume. In momentul de fata, biblioteca are si o sala de lectura si dispune de 12000 volume, fiind frecventata de 85% dintre elevii scolii.

BAZA SPORTIVA

           In anul scolar 1959-1960, scoala avea doar un teren sportiv amenajat, cu o suprafata de 200 m2. Ulterior, se infiinteazi si o sala de gimnastica dotata la acea vreme cu saltele, capre, trambuline si banci. Dupa 1990, se amenajeaza un teren de handbal acoperit cu zgura rosie si un teren de baschet cu panouri.
           Actualmente, unitatea scolara are o sala mare de sport, cu o suprafata de 861 m2, utilizata in paralel si in cadrul Complexului Sportiv al orasului.
         Elevii isi desfasoara activitatea si in sala de gimnastica din corpul vechi al scolii si pe cele 3 terenuri: de fotbal (120 m2), volei (54 m2) si handbal (120 m2). Baza materiala contine: echipament sportiv, cal, capre, tambuline, spaliere, saltele, mingii, dar si dotari mai moderne, cum ar fi: mese de tenis amenajate in curte si mese de tenis mobile in interiorul scolii.
           De la inceputul anului scolar 2006-2007, activitatea la nivelul catedrei de educatie fizica a fost imbogatita cu o noua ramura sportiva numita "Rugby Tag". Aceasta forma de practicare a rugby-ului se adreseaza elevilor din clasele gimnaziale. Rugby-ul Tag este NON-CONTACT si poate fi practicat in deplina siguranta.

CANTINA SI INTERNATUL

           Din registrul de procese-verbale 1942-1950 reiese faptul ca scoala avea o cantina aflata in atributiile maestrei Ioana Putere. La cantina luau masa, zilnic, 40 elevi din totalul de 117 elevi. Cantina nu-si propunea doar sa asigure masa zilnica a elevilor, ci avea si un rol educativ, invatandu-i pe elevi bunele maniere la masa.
           La sfarsitul anului 1962, se incepe constructia internatului. La internatul scolii erau angajate 6 persoane (1 administrator, 1 pedagog, 1 ajutor de bucatar, 1 ajutor de vesela, 1 supraveghetor, 1 ingrijitor). In aceasta perioada, incalzirea internatului se facea cu lemne, la fel ca si la scoala. Din datele statistice, reiese ca in anul 1967 existau 31 de sobe in scoala si o soba de gatit la cantina internatului. La sfarsitul anilor '70 internatul si cantina sunt desfiintate.

INSTRUIRE PRACTICA

           Atelier si parcela agricola
           Incepand cu anul 1959 pana in jurul anului 1983, scoala dispunea de un teren agricol cu o suprafata de 1000 m2 pe care elevii efectuau practica agricola. 
           In perioada anilor '70 se infiinteazi 2 ateliere, unul de textile pentru fete, care se desfiinteaza dupa cativa ani si un atelier de lacatuserie pentru baieti, care se pastreaza pana in anii 1980-1983.